2013. június 27., csütörtök

Alfred Hitchcock: Topáz - Jelenlegi ára: 1 089 Ft


A francia tábornok, Charles de Gualle kíséretében szolgáló kommunista ügynök igaz élettörténetén alapuló Leon Uris novella, a Topáz szolgáltatja az alapot Alfred Hitchcock 51. filmjéhez. A Universal-lal kötött megállapodás alapján, Leon Uris kellett filmre adaptálja könyvét. Az ebből született munkával Hitchcock nem volt megelégedve.
Egy leforgathatatlan forgatókönyvvel terhelve, Hitchcock felhívta Angliából Samuel Taylor forgatókönyvírót (Sabrina, Szédülés) és átiratokat kért tőle. Taylor Londonba repült és a jeleneteket csupán napokkal - sőt, Taylor szerint "sokszor csupán órákkal" – azelőtt, hogy felvették volna.
Jelentések szerint a Topázt két éven át készítették elő és vették fel. A filmet Koppenhágában, Párizsban, Wiesbaden-ben, New York-ban, Washington D. C. -ben, Salinas-ban, Kaliforniában és három színpadon forgatták a Universal-ban. A Universal-ban lévő színpadok között volt egy kubai utca, egy harlemi hotel és a LaGuardia Repülőtér.
Hitchcock három különböző véget forgatott a filmhez. Az egyikben a két ellenséges ügynök, Frederick Stafford és Michel Piccoli fegyverpárbajoznak egy futball stadionban. Hitchcock úgy gondolta, ez szórakoztató lenne, sőt Peter Bogdanovich riporternek be is vallotta, hogy az "egy csepp önkényeztetés" volt. Mikor először szűk körben bemutatták a filmet, negatív visszajelzést kapott.
A második befejezés szerint Piccoli megöli magát. Ezt a tetőpontot lehurrogták a kritikusok, és így - Hitchcock beleegyezésével - a harmadik változatot használták, amelyikben az ellenséges ügynök is megmenekül. A közönség kedvezőtlenül reagált a 3-as végződésre, így Universal visszatért a második véghez. "Kompromisszum volt. " - mondta Hitchcock Bogdanovich-nak.
Hang: magyar (DD 2. 0), angol (DD 2. 0)
Felirat: magyar
Játékidő: 120 perc
Képarány: 16: 9
Extrák: Dokumentumfilm, alternatív befejezések, storyboard, képgaléria, előzetesek
Új, bontatlan csomagolású!
Gary Oldman; Dennis Hopper



Jelenlegi ára: 1 089 Ft

Az aukció vége: 2013-07-17 07:57
. Alfred Hitchcock: Topáz - Jelenlegi ára: 1 089 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése